
Nasza pasja to… Karpatka
Sekcja sponsorowana przez markę
Z pewnością zetknęliście się z twierdzeniem, że przygotowanie bezy jest trudne, że potrzeba dużo czasu i umiejętności. Chętnie obalę ten mit i udowodnię, że beza jest najłatwiejszym wypiekiem na świecie!
Wiedzieliście, że nazywana jest królową deserów? Lekka jak piórko, urzekająca kruchym wierzchem i cudownie miękka w środku stanowi podstawę do stworzenia niezliczonej ilości słodkich wariacji na jej temat. Można dodać do niej krem orzechowy, udekorować owocami lub dodać wiórki kokosowe tworząc w ten sposób nową wersję… kokosanek. Możliwości jest mnóstwo!
Bawiąc się dodatkami, przy niewielkim nakładzie pracy możecie stworzyć coś nieziemskiego dla siebie i bliskich ot tak… prosto z serca.
Przepisy


Pavlova z jeżynami – przepis Małgorzaty

Beza pistacjowa z kremem czekoladowym

Bezy z musem śmietanowo-rabarbarowym z truskawkami

Kakaowy tort dacquoise z kremem chałwowym i pistacjami

Bezowe rabarbaLove

Mrożony torcik bezowy z truskawkami

Bezowe pazurki najlepszej córki
