Zeberka jaglana w słoiczku

1 h 6 porcjiŁatwy

Składniki

Masa:

Dekoracja:

Pobierz piki

Jak przygotować zeberkę jaglaną w słoiczku?

Ze smakowaniem kolejnych warstw tego deseru jest trochę jak z odkrywaniem własnych emocji – płynnie przechodzą jedna w drugą! Dlatego to najlepszy sposób na pocieszenie smutasa.

  1. Przygotowujemy dwa jaglane kremy budyniowe – czekoladowy i waniliowy – w dwóch osobnych naczyniach, zmniejszając w każdym ilość mleka do 375 ml.
  2. Gotowe naczynia z budyniem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.
  3. Następnie z budyniu przygotowujemy krem – do każdego z budyniów dodajemy po 75 g masła i miksujemy na średnich obrotach przez kilka minut.
  4. Oba kremy układamy nieregularnymi warstwami w słoiczku i każdą z nich przesypujemy wiórkami kokosowymi.
  5. Dla ozdoby układamy na wierzchu połamane na połówki orzechy pekan oraz suszone owoce: figi i mango.
  6. Wbijamy ulubiony pik!

Czy uśmiech już pojawił się na twarzy?

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...