1h 4 porcje Łatwy 1h
Wiosenna galaretka ziołowo­-pomarańczowa

Wiosenna galaretka ziołowo­-pomarańczowa

Składniki

Galaretka:

Dekoracja:

Jak przygotować wiosenną galaretkę ziołowo­-pomarańczową?

Deser łączy zimowe owoce cytrusowe i nutę świeżych ziół, które zwiastują wiosnę. Kto jeszcze nie miał okazji wypróbować deserów z nutą ziołową – zapraszamy!
  1. Melisę i bazylię drobno siekamy lub blendujemy.
  2. Galaretkę deserową rozpuszczamy w 375 ml wody i dodajemy do niej posiekane zioła.
  3. Tak przygotowany płyn przelewamy do miseczek i odkładamy do stężenia do lodówki na 1 godzinę.
  4. Agar rozpuszczamy w 50 ml ciepłej wody, dolewamy do soku i mieszamy.
  5. Sok wylewamy na wierzch stężałych galaretek.
  6. Wierzch wykańczamy płatkami czekoladowymi i serduszkiem z galaretki.
  7. Dekorujemy pikami.

Orzeźwiający smak w sam raz na popołudniową przekąskę.

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...