1h 8 porcji Łatwy
Torciki pistacjowo-waniliowe

Torciki pistacjowo-waniliowe

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Jak przygotować torciki pistacjowo-waniliowe?

Szybkie torciki na jogurtowej bazie pasują znakomicie do popołudniowej kawki. I te chrupiące pistacje!

  1. Ciasto jogurtowe przygotowujemy według instrukcji zawartej na opakowaniu.
  2. Upieczone ciasto studzimy, a następnie za pomocą obręczy cukierniczej wycinamy okrągłe blaty o średnicy około 8 cm i przekrawamy w poziomie na dwie części.
  3. Zawartość opakowania z kremem waniliowym* mieszamy z mlekiem i miksujemy przez kilka minut na najwyższych obrotach.
  4. Następnie połowę kremu odkładamy do osobnej miski, rozdrabniamy w moździerzu pistacje i mieszamy z odłożoną częścią kremu.
  5. Kremem bez pistacji przekładamy mini biszkopciki, a następnie kremem z pistacjami wykańczamy ciasta na zewnątrz i na wierzchu.
  6. Wierzch gotowych ciastek posypujemy ulubioną posypką i pistacjami.
  7. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Smak pistacji jest świetnie podkreślony przez krem waniliowy – chyba nie ma osoby, której taki słono-słodki zestaw nie zasmakuje!

 

*jako alternatywę dla kremu waniliowego proponujemy wykorzystać krem Karpatka i przygotować go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...