fbpx
Sernik na zimno z rabarbarem i truskawkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik na zimno z rabarbarem i truskawkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 180

Składniki

Ciasto:

  • 200 g herbatników
  • 75 g masła

Masa serowa:

Przygotowanie

KROK 1 - Przygotowujemy formę z odpinanym dnem i wykładamy ją folią aluminiową.

KROK 2 - Masło roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

KROK 3 - Herbatniki rozdrabniamy blenderem lub moździerzem i dodajemy do nich stopione masło.

KROK 4 - Masą wykładamy spód tortownicy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia.

KROK 5 - Rabarbar obieramy, kroimy i przekładamy do rondla, a następnie gotujemy z dodatkiem cukru przez około 10 minut.

KROK 6 - Truskawki kroimy na ćwiartki.

KROK 7 - Sernik przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ze zmniejszoną ilością mleka i dodatkiem jogurtu naturalnego.

KROK 8 - Do masy dodajemy rabarbar.

KROK 9 - Masę wylewamy do formy z herbatnikowym spodem.

KROK 10 - Na wierzchu wykładamy kawałki truskawek, posypujemy czekoladową posypką.

KROK 11 - Ciasto odkładamy do schłodzenia na minimum 4 godziny.

Sernik na zimno z rabarbarem i truskawkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+