1h 15 porcji Łatwy
Rolada marchewkowa z kremem ajerkoniakowym

Rolada marchewkowa z kremem ajerkoniakowym

Składniki

Ciasto:

Do kremu:

Jak przygotować roladę marchewkową?

Delikatna rolada marchewkowa smakuje świetnie w połączeniu z wyrazistym kremem ajerkoniakowym. Pycha!

  1. Ciasto przyrządzamy według przepisu z opakowania ciasta marchewkowego.
  2. Do głębokiej miski wbijamy jaja, dodajemy wodę i olej, wsypujemy zawartość torebki, po czym miksujemy na najwyższych obrotach przez 4-5 min.
  3. Gotową masę przekładamy na płaską blachę z wyposażenia piekarnika i pieczemy przez 30-35 minut tak, aby ciasto za bardzo nie wyschło.
  4. Po wystudzeniu nasączamy je sokiem pomarańczowym.
  5. Krem ajerkoniakowy przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu.
  6. Do wysokiego naczynia wlewamy schłodzone mleko, wsypujemy zawartość opakowania i miksujemy przez 3 minuty na najwyższych obrotach.
  7. ⅔ przygotowanego kremu przeznaczamy na posmarowanie ciasta, które zwijamy jak roladę.
  8. Pozostałą częścią wykańczamy ciasto ozdabiając na górze i wieńczymy ulubionym pikiem.

Efektowna rolada zachwyci gości, ale także świetnie pasować będzie do leniwej, niedzielnej kawy.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...