30min 3 porcje Łatwy
Kokosowy deser jaglany na herbatnikach z musem pomarańczowym

Kokosowy deser jaglany na herbatnikach z musem pomarańczowym

Składniki

Jak przygotować kokosowy deser jaglany na herbatnikach z musem pomarańczowym?

Coraz częściej szukamy zdrowych przekąsek, a jednocześnie tęsknimy za naturalną słodkością. Ten deser to złoty środek!

  1. Kruszymy herbatniki i wsypujemy na spód słoiczkó
  2. Przygotowujemy budyń jaglany zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po wystudzeniu miksujemy z mąką kokosową (ewentualnie wiórkami). Nakładamy na pokruszone herbatniki.
  3. Filetujemy pomarańcze. Dusimy je około 10 minut na patelni na rozgrzanym cukrze. Nie mieszamy!
  4. Pomarańcze blendujemy, a gotowy mus nakładamy warstwowo na budyń.
  5. Posypujemy wiórkami kokosowymi i pistacjami.
  6. Do słoiczków wbijamy piki. Smacznego!

Oto jak klasyka i nowoczesność spotykają się w jednym słoiczku! I sprawiają dużo słodko… radości!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...