35min 4 porcje Łatwy
Granola z kuleczkami zbożowymi

Granola z kuleczkami zbożowymi

Składniki

Granola:

Jak przygotować granolę z kuleczkami?

Szybkie, proste i pożywne śniadanie? To proste! Domowa granola z kuleczkami zbożowymi!

 

  1. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 °C (bez termoobiegu).
  2. Orzechy kroimy lub rozdrabniamy je w robocie kuchennym. Płatki owsiane mieszamy z posiekanymi orzechami i całość wysypujemy na blachę.
  3. W garnku podgrzewamy miód, cukier, sól, olej oraz cukier wanilinowy. Powstały syrop wylewamy na blachę na płatki z orzechami, całość dokładnie mieszamy.
  4. Blachę wstawiamy do piekarnika na 30 – 35 minut, mieszając co pewien czas. Po upieczeniu odkładamy blachę do wystudzenia.
  5. Do wystudzonych płatków z orzechami i syropem dodajemy kuleczki zbożowe oraz suszoną żurawinę, mieszamy i przesypujemy do słoika.

Bakalie, płatki i słodkie dodatki zapewniają energię na cały dzień, a dodatkowo – bez problemu można zabrać słoiczek do pracy i spałaszować na drugie śniadanie lub w formie suchej przekąski.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: