DIY: Choinka z pierników

  • 0,0
  • 0
DIY: Choinka z pierników

DIY: Choinka z pierników

  • 0,0
  • 0

Jak przygotować choinkę z pierników?

Do przygotowania choinki z pierników potrzebne są:

Przygotowanie ozdoby na stół w postaci choinki z pierniczków zaczynamy od upieczenia pierniczków według przepisu na opakowaniu. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2 cm i wycinamy 4 rozmiary gwiazdek. Pierniczki wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 180ºC (bez termoobiegu) i pieczemy przez 10-12 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy pierniczki do wystudzenia.

W międzyczasie przygotowujemy lukier królewski z tego przepisu i przystępujemy do składania choinki. Na drewnianej desce układamy największą gwiazdkę, którą smarujemy z wierzchu lukrem. Nakładamy kolejną warstwę i powtarzamy poprzedni krok aż do momentu, gdy na czubku choinki ułożymy najmniejszą gwiazdkę. Ozdobę wykańczamy oprószając choinkę słodkim „śniegiem” – cukrem pudrem.

 

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
DIY: Choinka z pierników
Średnia ocena: 0,0
Ilość ocen: 0