fbpx
Ciasto czekoladowe z jagodami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto czekoladowe z jagodami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 1h

Składniki

ciasto

dekoracja

  • 100 g jagód
  • cukier puder

Przygotowanie

KROK 1 -Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175ºC . Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.

KROK 2 - Przygotowujemy dwie miski. W jednej umieszczamy wszystkie suche składniki wraz z jagodami i mieszamy wszystko.

KROK 3 - W drugiej umieszczamy mokre składniki: mleko, olej i jajka.

KROK 4 - Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy dużą łyżką do połączenia.

KROK 5 - Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy przez 60 minut. Upieczone ciasto studzimy, a następnie posypujemy cukrem pudrem i świeżymi jagodami.

 

Ciasto czekoladowe z jagodami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

natalia

06-07-2023

Ocena:

Naprawdę pyszne, zachęcam do spróbowania:)

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+