30min 12 porcji Łatwy
Blok czekoladowy ze Złotymi Owocami

Blok czekoladowy ze Złotymi Owocami

Składniki

Masa:

  • 80 g masła
  • 150 g mleka w proszku
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/2 opakowania Złotych Owoców Bakalland
  • 8 podłużnych biszkoptów
  • 2 łyżki kakao

Dekoracje:

Jak przygotować blok czekoladowy?

Prościej nie można! Szybki przepis na blok czekoladowy z użyciem pysznej miechunki to sposób na nagły apetyt na coś słodkiego!

  1. Masło i cukier rozpuszczamy wraz z wodą w rondelku, a następnie studzimy do temperatury pokojowej.
  2. Mleko w proszku mieszamy z kakao, dodajemy do nich przestudzony tłuszcz i energicznie mieszamy łyżką.
  3. Kiedy masa będzie gładka i nieco luźniejsza niż kruche ciasto dodajemy pokruszone wcześniej biszkopty i złote owoce.
  4. Ciasto zagniatamy dłonią do momentu, aż składniki dobrze się wymieszają.
  5. Gotową masę przekładamy do keksówki posmarowanej oliwą i obsypanej kokosem.
  6. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  7. Po schłodzeniu deser kroimy nożem i podajemy udekorowany ulubionym pikiem.

Znacie już miechunkę? Jeśli nie, koniecznie spróbujcie tego smacznego i zdrowego produktu. Deserom doda jeszcze więcej smaku!

 

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...