fbpx
Babeczki brownie z solonym kajmakiem i bakaliami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki brownie z solonym kajmakiem i bakaliami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 35

Składniki

Ciasto
  • 1 opakowanie ciasta czekoladowego Delecta
  • 4 jaja
  • 100 ml wody
  • 200 g margaryny
  • 230 g masy krówkowej Bakalland
Do dekoracji
  • kilka sztuk posiekanych orzechów włoskich Bakalland
  • 100 g rodzynek sułtańskich Bakalland
  • 100 g skórki pomarańczowej Bakalland
  • sól morska w płatkach

Przygotowanie

Te babeczki są jak prawdziwy skarb. Z wierzchu niepozorne, ale w środku skrywają wiele niesamowitych niespodzianek.

  1. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszamy jaja z mlekiem i olejem i wsypujemy zawartość torebki z ciastem na babeczki, miksując przez ok. 1 minutę.
  3. Gotową masę przekładamy do foremek na muffiny – po 1,5 łyżki, posypujemy kroplami czekolady. Babeczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika: w elektrycznym - na około 17 minut, w gazowym - na około 2o minut.
  4. Po 12 minutach pieczenia otwieramy piekarnik i małym kieliszkiem robimy wgłębienia na środku babeczek. Zamykamy piekarnik i dopiekamy babeczki do końca. Upieczone odstawiamy do wystudzenia. Babeczki z początku mają lekką górkę, stygnąc, po ok. 5 minutach delikatnie opadają na środku, ciemniejąc w tym miejscu.
  5. Gdy babeczki stygną, podgrzewamy w rondelku 230 g masy krówkowej, tak aby zrobiła się nieco bardziej płynna. Gdy masa osiągnie odpowiednią konsystencję, wkładamy ją we wgłębienie każdej babeczki.
  6. Wierzch dekorujemy dowolnymi bakaliami Bakalland (np. posiekanymi orzechami, rodzynkami, skórką pomarańczową). Na koniec posypujemy odrobiną soli morskiej.
  7. W babeczki wbijamy ulubiony pik.

Podane z uczuciem, ucieszą serce.

Babeczki brownie z solonym kajmakiem i bakaliami - Delektujemy.pl

Babeczki brownie z solonym kajmakiem i bakaliami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

maja

06-07-2023

Ocena:

Bardzo zachęcam do spróbowania. Naprawdę pyszne!

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+