KILKA SŁÓW O

LA CHOCOLATIERE

Kilka słów o

Wyselekcjonowane ziarna kakao, najwyższej klasy składniki, zaskakujące połączenia smaków i doświadczenie najlepszych mistrzów cukiernictwa to nasz przepis na wyrafinowane desery z linii La Chocolatiere.

To desery dla najbardziej wymagających koneserów słodkości o recepturach opracowanych w taki sposób, że każdy z łatwością osiągnie mistrzowski poziom w sztuce cukierniczej. Znajdziesz w nich szlachetną czekoladę w najróżniejszych odsłonach. I przekonasz się, jak zachwycająco można ją łączyć z innymi smakami, osiągając efekt godny prawdziwych francuskich mistrzów deserów. La Chocolatiere sprawi, że poczujesz się jak w najlepszej paryskiej cukierni.

Sięgnij po La Chocolatiere – zostań mistrzem wyrafinowanych deserów!

POZNAJ NASZE PRODUKTY

LA CHOCOLATIERE

COOKIE BROWNIE
To nie zwykłe brownie, lecz Le Brownie prosto ze światowych blogów kulinarnych. Połączenie kruchego ciasta jasnego i wilgotnego, mocno czekoladowego, uzyskanego dzięki wysokiej zawartości dużych dropsów czekoladowych. Dodaj masło, jaja i mleko, a otrzymasz od 16 do 20 porcji modnego, pysznego czekoladowego deseru. Cookie brownie – zasmakuj jednego z najpopularniejszych połączeń.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

WYJĄTKOWE PRZEPISY

LA CHOCOLATIERE

Daj się skusić wyjątkowym przepisom i razem z nami odkrywaj królestwo czekolady w rozkosznie wielu kompozycjach smaków i aromatów.
Zostań mistrzem deserów i poczuj się w swoim domu jak we francuskiej kawiarni!

Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami
A gdyby tak z ciasta cookie brownie przygotować małe porcje w for...
Babeczki z czekoladową koronką
Zwykła muffina stanie się niezwykła, kiedy przygotujesz ją wg nas...
Brownie z musem a’la suflet
La Brownie w wersji a la’ suflet? Oczywiście! Małe porcje, dodate...
Ciasteczka brownie z musem czekoladowym i polewą czekoladową
Małe ciasteczko, mocno czekoladowe, przełożone czekoladowym kreme...
Ciasteczka czekoladowe z kremem irish cream i malinami
Organizujesz przyjęcie? Brakuje ci pomysłów do przygotowania eleg...
Ciasto cookie brownie serce z kolorowymi piegami
Wiadomo od lat, że czekolada to afrodyzjak. Warto ją wykorzystać ...
Ciasto Cookie brownie z borówkami
Ciasto brownie to hit ostatnich sezonów. Ale hit hitów, to dodate...
Ciasto czekoladowe z gruszką
A gdyby tak zatopić gruszkę w cieście czekoladowym? Piękny efekt ...
Czekolada do picia z piankami marshmallows
Gorąca czekolada jak z najlepszej kawiarni. Kolorowo według uznan...
Czekolada malinowa z bitą śmietaną i malinami
Nie ma nic lepszego na świecie niż gorąca czekolada z bitą śmieta...
Deser irish cream z czarnymi owocami
Czarne, leśne owoce w towarzystwie wyjątkowego kremu. Irish cream...
Krem peanut butter z ciasteczkowo-orzechowym crunchem
Najmodniejszy smak w tym sezonie wkroczył na salony. Pyszny deser...
Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami
A gdyby tak z ciasta cookie brownie przygotować małe porcje w formie babeczek? Oj będzie się działo. Spróbuj!
Składniki
  • 1 opakowanie Ciasta cookie brownie Delecta
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 100 g margaryny
  • 25 g masła
  • 30 g mleka
  • 250 g śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 125 g malin

PRZYGOTOWANIE:
  1. Ciasto przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu: topimy 100 g margaryny, przekładamy do misy miksera, dodajemy jajko i mieszankę na ciasto czekoladowe, miksujemy.
  2. Na koniec dodajemy 3 łyżki kropli czekoladowych. Masę przekładamy do aluminiowych papilotek.
  3. Przygotowujemy ciasto kruche miksując zawartość torebki z żółtkiem i 25 g masła.
  4. Pod koniec dodajemy 3 łyżki kropli czekoladowych.
  5. Ciasto wykładamy na  ciasto czekoladowe, posypujemy resztą kropli. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180°C.
  6. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru, wyciskamy szprycą na przestudzone babeczki.
  7. Na wierzchu układamy maliny.
Z nową linią produktów La Chocolatier nawet zwykła babeczka stanie się babeczką cookie brownie. Dodatek owoców będzie smacznym wykończeniem.  

Babeczki z czekoladową koronką
Zwykła muffina stanie się niezwykła, kiedy przygotujesz ją wg naszego pomysłu. Inspirujemy na wysokim poziomie wypieków.
Składniki
  • 1 opakowanie Muffin brownie Delecta
  • 125 ml mleka
  • 100 ml oleju
  • 2 jaja
  • 3 czekolady gorzkie 70% zawartości kakao
  • Dodatkowo: czysty słoik, paski papieru do pieczenia, taśma klejąca

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotowujemy koronkowe koszyczki: Przygotuj czysty słoik lub szklaną butelkę oraz paski z papieru do pieczenia o wymiarach 10x30 cm.
  2. Owiń słoik papierem i zabezpiecz taśmą klejącą, aby pasek nie rozwinął się podczas dalszej pracy.
  3. W kąpieli wodnej rozpuść 3 czekolady i przełóż do woreczka strunowego.
  4. Odetnij róg woreczka i starannie wyciskaj czekoladę, tworząc koronkę na papierze.
  5. Całość włóż na 5 min do zamrażarki i odczekaj aż koronka zastygnie.
  6. Po 5 min delikatnie osuń papier wraz z czekoladą ze słoika, a następnie oddziel pozostały papier od czekolady.
  7. Przechowuj w lodówce do momentu podania.
  8. Pozostałą czekoladę wykorzystaj, tworząc dowolne kształty na arkuszu papieru do pieczenia.
  9. Po chwilowym zamrożeniu, idealnie sprawdzą się podczas dekoracji babeczek.
  10. Muffiny brownie przyrządzamy wg instrukcji z opakowania, miksując zawartość torebki z jajami, mlekiem i olejem.
  11. Do otrzymanej masy wsypujemy 2/3 kropli czekoladowych, całość przekładamy do foremek i posypujemy pozostałymi kropelkami.
  12. Wypiekamy 20 min. w temperaturze 180°C. Studzimy.
  13. Po wystudzeniu, układamy babeczki na paterze.
  14. Dekoracyjnie nakładamy na nie czekoladowe koronki i dowolne owoce.
Muffiny brownie owinięte czekoladą, idealne na imprezy. Linia produktów La chocolatiere zabierze cię w świat wyrafinowanych wypieków.

Brownie z musem a’la suflet
La Brownie w wersji a la’ suflet? Oczywiście! Małe porcje, dodatek truskawek i poczujesz się jak w nowoczesnej kawiarni. Wypróbuj!
Składniki

do ciasta:

do musu:

  • 125 ml zimnego mleka
  • 250 g serka mascarpone
  • truskawki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli).
  2. Pozostaw do wystudzenia.
  3. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  4. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem brownie i miksuj jeszcze przez 3 min.
  5. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
  6. Gotową masę przełóż do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką kokilek i piecz ok 30-35 min, wystudź.
  7. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone.
  8. Wsyp zawartość torebki z musem i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty. 9. Mus przełóż do rękawa cukierniczego.
  9. Udekoruj suflety musem, pozostawiając je w kokilkach.
  10. Na wierzchu ułóż cząstki truskawek.
Nowa linia produktów AL. Chocolatiere marki Delecta pomoże ci zostać mistrzem deserów w domu. Zaskocz rodzinę i przygotuj pyszne, piękne, małe porcje wykwintnego ciasta brownie z musem czekoladowym. Viola.

Ciasteczka brownie z musem czekoladowym i polewą czekoladową
Małe ciasteczko, mocno czekoladowe, przełożone czekoladowym kremem to nasza propozycja na popołudnie. Chcesz poczuć się jak w eleganckiej kawiarni? Wypróbuj nasze brownie z musem czekoladowym.
Składniki

ciasto:

mus:


PRZYGOTOWANIE:
  1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli).
  2. Pozostaw do wystudzenia.
  3. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  4. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem brownie i miksuj jeszcze przez 3 min.
  5. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
  6. Ciasto piecz w blaszce do babeczek, 30-35 minut w 180°C, wystudź.
  7. Po wystudzeniu odkrój górę babeczek, tak aby składać dwie ze sobą, symetrycznie.
  8. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone.
  9. Wsyp zawartość torebki z musem i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty. 10. Mus przełóż do rękawa cukierniczego.
  10. Na jedną babeczkę wyciśnij mus, tworząc dekoracyjny wzór, przykryj drugą babeczką.
  11. Przygotuj polewę czekoladową: rozpuść czekoladę na parze, dodaj śmietankę, wymieszaj rózgą.
  12. Polewą oblej ciasteczka z góry, udekoruj orzeszkami.
Le Brownie z musem czekoladowym z linii La Chocolatiere to nasz sposób na najbardziej wymagające podniebienia. Po prostu moc czekoladowy na twoim talerzyku.

Ciasteczka czekoladowe z kremem irish cream i malinami
Organizujesz przyjęcie? Brakuje ci pomysłów do przygotowania eleganckiego ciasta? Biegniemy z pomocą. Nasze małe porcje ciasta z irish cream i owocami znikną ze stołu bardzo szybko. Obiecujemy.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotuj biszkopt kakaowy. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj w misce.
  2. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli. Gdy piana zacznie robić się gęsta i biała, rozpocznij dodawanie cukru. Dodawaj go partiami, po około dwie łyżki.
  3. Następnie do masy dodaj żółtka i zmiksuj krótko na małych obrotach.
  4. Sypką mieszankę składników również dodaj partiami i mieszaj tylko do połączenia się składników.
  5. Masę przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz w temperaturze 160°C do suchego patyczka ok.40-50 min.
  7. Po upieczeniu biszkopt wystudź i wyjmij z blaszki.
  8. Biszkopt przekrój na dwa blaty, a następnie na małe prostokąty o równej wielkości.
  9. Przygotuj krem o smaku irish cream.
  10. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  11. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  12. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij na dolny biszkopt, nałóż maliny, przykryj drugim kawałkiem ciasta.
  13. Czynność powtórz.
Małe ciasteczka z kremem o smaku likieru irlandzkiego, idealne na przyjęcie w domu. Zaskocz rodzinę i przyjaciół pysznym deserem jak z najlepszej kawiarni.  

Ciasto cookie brownie serce z kolorowymi piegami
Wiadomo od lat, że czekolada to afrodyzjak. Warto ją wykorzystać w cieście cookie brownie, a wypiek w kształcie serca doda uroku i będzie super niespodzianką na Walentynki. Przygotowanie kropli czekolady: Podziel całą ilość kropli czekolady na 3 części: Pierwsza cześć (do ciasta brownie): odsyp z torebki 4-5 łyżek kropli czekolady (ok. 45 g) Druga część (do ciasta kruchego): odsyp z torebki 7 łyżek kropli czekolady (ok. 70 g) Trzecia część (do posypania ciasta przed wypiekiem): odsyp z torebki 1 łyżkę (ok. 10 g) kropli czekolady. Przygotowanie ciasta czekoladowego:
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Rozpuść i wystudź 100 g margaryny.
  2. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu.
  3. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, 2 łyżki mleka, rozpuszczoną margarynę i wymieszaj łyżką ok. 1 minuty.
  4. Pod koniec mieszania dodaj odłożonych 45 g kropli czekolady (4-5 łyżek).
  5. Wyłóż ciasto na dno silikonowej foremki w kształcie serca i wyrównaj.
Przygotowanie ciasta kruchego:
  1. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem kruchym, dodaj żółtko i miękką margarynę (75 g). Miksuj przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach (mieszadła świderki lub płaskie mieszadło w mikserze planetarnym).
  2. Na koniec miksowania dodaj odłożone krople czekolady ok. 70 g i wymieszaj.
  3. Ciasto kruche wyłóż małymi porcjami na ciasto czekoladowe (po łyżeczce).
  4. Całość ciasta posyp odłożonymi kroplami czekolady (ok. 1 łyżka) oraz piegami Decorada.
  5. Ciasto natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do jego zarumienienia.
Kto kocha czekoladę na pewno nie oprze się połączeniu ciasta brownie z ciastem kruchym. Nowoczesność w Twoim domu, zostań mistrzem deserów z pomocą linii produktów La Chocolatiere.  

Ciasto Cookie brownie z borówkami
Ciasto brownie to hit ostatnich sezonów. Ale hit hitów, to dodatek ciasta kruchego, które razem z gęstą warstwą brownie, tworzą dwa uzupełniające się wymiary smaków. Spróbuj najlepszego ciasta na świecie. Przygotowanie kropli czekolady: Podziel całą ilość kropli czekolady na 3 części: Pierwsza cześć (do ciasta brownie): odsyp z torebki 4-5 łyżek kropli czekolady (ok. 45 g) Druga część (do ciasta kruchego): odsyp z torebki 7 łyżek kropli czekolady (ok. 70 g) Trzecia część (do posypania ciasta przed wypiekiem): odsyp z torebki 1 łyżkę (ok. 10 g) kropli czekolady Przygotowanie ciasta czekoladowego:
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Rozpuść i wystudź 100 g margaryny.
  2. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu.
  3. Blachę o wymiarach ok. 18x30 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  4. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem brownie, dodaj jajo, 2 łyżki mleka, rozpuszczoną margarynę i wymieszaj łyżką ok. 1 minuty.
  5. Pod koniec mieszania dodaj odłożonych 45 g kropli czekolady (4-5 łyżek).
  6. Wyłóż ciasto na dno foremki, wysyp borówki i wyrównaj.
Przygotowanie ciasta kruchego:
  1. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem kruchym, dodaj żółtko i miękką margarynę (75g).
  2. Miksuj przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach (mieszadła świderki lub płaskie mieszadło w mikserze planetarnym).
  3. Pod koniec miksowania dodaj odłożone krople czekolady ok. 70 g i wymieszaj.
  4. Ciasto kruche wyłóż małymi porcjami na ciasto czekoladowe (po łyżeczce).
  5. Całość ciast w blaszce posyp odłożonymi kroplami czekolady (ok. 1 łyżka).
  6. Ciasto natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do jego zarumienienia.
Modne i pożądane ciasta do samodzielnego przygotowania w domu. Ty też możesz zostać wirtuozem deserów w swoim domu.

Ciasto czekoladowe z gruszką
A gdyby tak zatopić gruszkę w cieście czekoladowym? Piękny efekt a smak….sprawdźcie sami.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Gruszki obierz ze skórki i zetnij lekko dół, by gruszki mogły stać.
  2. Rozpuść i ostudź margarynę.
  3. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp połowę zawartości opakowania z ciastem czekoladowym i miksuj około 4 minuty.
  4. Formę wyłóż papierem, na dno wlej nieco masy, a następnie połóż gruszki, wlej resztę ciasta.
  5. Wstaw do  piekarnika i piecz w temperaturze 175ºC około 40−45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  6. Czekoladę dekoracyjną przygotuj wg instrukcji z opakowania. Umieść je w gorącej wodzie na 7 minut, a następnie odetnij końcówkę i polej czekoladą ciasto.
Efekt świetny, kiedy gruszka w całości zatopiona jest w cieście. Czekolada do dekoracji biała karmelowa doda smaku. Z nową linią La Chocolatiere zostaniesz mistrzem deserów.

Czekolada do picia z piankami marshmallows
Gorąca czekolada jak z najlepszej kawiarni. Kolorowo według uznania z piankami marshmallow. Spróbuj jakie to łatwe i pyszne.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Mleko wlewamy do rondelka, wsypujemy 2 opakowania czekolady do picia Delecta.
  2. Dokładnie rozpuszczamy.
  3. Rozlewamy do dwóch szklanek.
  4. Na wierzch wysypujemy pianki marshmallows.
Czekoladę uwielbiają wszyscy, a dodatek pianek spowoduje moc kolorów i smaków.  

Czekolada malinowa z bitą śmietaną i malinami
Nie ma nic lepszego na świecie niż gorąca czekolada z bitą śmietaną i owocami. Kto się nie zgadza, niech spróbuje, na pewno się nie zawiedzie.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Zimną śmietankę ubijamy mikserem na sztywno i przekładamy do rękawa cukierniczego.
  2. Gorące mleko wlewamy do rondla, wsypujemy 2 saszetki czekolady do picia Delecta i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Nie gotujemy.
  3. Czekoladę rozlewamy do dwóch wysokich szklanek, a na wierzch wyciskamy dekoracyjnie ubitą śmietanę.
  4. Całość posypujemy płatkami czekolady Decorada i dekorujemy malinami.
Połączenie idealne: czekolada i owoce. Za każdym razem możesz przygotować inną wersje pysznego, gorącego napoju. Dodatek bitej śmietany dopełni smaku.  

Deser irish cream z czarnymi owocami
Czarne, leśne owoce w towarzystwie wyjątkowego kremu. Irish cream to smak irlandzkiego likieru, który w połączeniu z owocami wyczaruje elegancki deser, do przygotowania w każdym domu.
Składniki
  • 1 opakowanie Kremu smak irish cream Delecta
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36%
  • 100 ml zimnego mleka
  • 3 łyżki konfitury porzeczkowej
  • jeżyny lub inne czarne owoce do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:
  1. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  2. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  3. Podziel krem na dwie części w proporcjach 1:3.
  4. Do mniejszej części dodaj konfiturę z czarnych porzeczek i wymieszaj łyżką.
  5. Większą część przełóż do rękawa cukierniczego.
  6. Nakładaj na zmianę warstwy kremu (dwie białe przełożone jedną fioletową).
  7. Wykończ fantazyjnymi lokami z kremu a górę udekoruj jeżynami.
  8. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Zostań wirtuozem deserów z nową linią kremów La Chocolatiere. Smak jak z najlepszej kawiarni, teraz do przygotowania w każdym domu.

Krem peanut butter z ciasteczkowo-orzechowym crunchem
Najmodniejszy smak w tym sezonie wkroczył na salony. Pyszny deser z kremem peanut butter, orzechami, precelkami, po prostu szał dla podniebienia. Sprawdź jak go przygotować.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Orzechy włoskie upraż na patelni przez 3-4 minuty.
  2. Przełóż do moździerza wraz z herbatnikami i pokrusz na małe kawałeczki.
  3. Aby przygotować krem, do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  4. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  5. Do słoiczków na dno wsyp warstwę orzechowo-herbatnikową, następnie nałóż warstwę kremu.
  6. Czynność powtórz raz jeszcze, by powstały łącznie 4 warstwy.
  7. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
  8. Przed podaniem wierzch udekoruj precelkami.
Łatwy i szybki do przygotowania deser jak z najlepszej kawiarni. Czy zostanie porcja, żeby się podzielić?

Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem
Kulki kokosowe to szał, bo któż ich nie lubi? W środku niespodzianka z ulubionych bakalii, a tak naprawdę możecie dodać tam ,co tylko chcecie.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotowujemy ciasto czekoladowe. Masło rozpuszczamy, studzimy, przekładamy do dzieży miksera, dodajemy wodę i jaja oraz ½ opakowania ciasta czekoladowego Duża Blacha. Pieczemy wg instrukcji.
  2. W międzyczasie gotujemy żurawinę ze śliwkami i cukrem cytrynowym (wody potrzebujemy tyle, aby przykryła owoce), do całkowitego zredukowania się wody.
  3. Ugotowane owoce miksujemy blenderem.
  4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto rozdrabniamy palcami na okruszki i dodajemy do niego zmiksowane owoce, dobrze mieszamy.
  5. Z przygotowanej masy lepimy kulki.
  6. Rozpuszczamy czekoladę dekoracyjną białą karmelową Delecta, przelewamy ją na płaski talerz.
  7. Do drugiego talerza wsypujemy wiórki kokosowe. Kulki zanurzamy w polewie a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  8. Studzimy do zaschnięcia polewy.
Kulki czekoladowe niczym z kawiarni 😊 Dodatek orzechów czy bakalii spowoduje kolejny wymiar smaku. Zostań wirtuozem deserów w swoim domu.

Mini-Brownie z musem czekoladowym
Masz ochotę na coś pysznego? Postaw na moc czekolady – moc czekolady na Twoim stole! Przygotowanie ciasta:
Składniki

ciasto:

mus:


PRZYGOTOWANIE:
  1. Rozpuszczamy margarynę.
  2. Zestawiamy z ognia, dodajemy krople czekolady i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia kropli. Pozostawiamy do wystudzenia.
  3. Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  4. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka i miksujemy przez 1 min.
  5. Dodajemy zawartość torebki z ciastem brownie i miksujemy jeszcze przez 3 min. Na koniec dodajemy wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie mieszamy.
  6. Gotową masę przekładamy do prostokątnej blaszki o wym. 25 x 30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30–35 min. Pozostawiamy do wystudzenia poza piekarnikiem.
Przygotowanie musu:
  1. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i dodajemy serek mascarpone. Wsypujemy zawartość torebki z musem.
  2. Miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  3. Mus przekładamy do rękawa cukierniczego.
Przygotowanie ciasta z musem:
  1. Wystudzone ciasto kroimy poziomo na dwa duże blaty.
  2. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy mus na spodni blat i przykrywamy górnym blatem.
  3. Dekorujemy wierzch ciasta, wyciskając loki kremu, a następnie układając na nim połamane cząstki pralinek-jajek.
  4. Dodatkowo możemy całość posypać płatkami czekoladowymi Decorada.
  5. Ciasto kroimy na kawałki.
Małe porcje, ale z mnóstwem smaków. Poczuj się mistrzem deserów z nową linią La Chocolatiere.  

Mini czekoladowe ciasteczka z kremem czekoladowe brownie
Podwójna dawka czekolady może się przydać, kiedy na dworze ciemno i zimno. Wypróbuj mini ciasteczka z kremem czekoladowe brownie z nutą trufli.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotowujemy ciasto kruche miksując płaskim mieszadłem (lub zagniatając ręką) zawartość opakowania z ciastem z kawałkami masła, jajem i kakao.
  2. Ciasto wałkujemy na placek grubości  ok 0,8 cm a następnie wycinamy paski długości ok. 6 cm i szerokości ok 2 cm.
  3. Pieczemy w temp. 170°C ok. 15 minut., studzimy.
  4. Krem czekoladowe brownie przygotowujemy wg instrukcji z opakowania miksując zawartość opakowania z dodatkiem śmietanki i mleka.
  5. Przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką o płaskiej i szerokiej końcówce i nakładamy na ciasteczka.
  6. Na wierzchu układamy owoce.
Mini porcja czekoladowego ciasteczka z czekoladowym kremem to propozycja na mistrzowski deser, który wykonasz w swoim domu. Z linią produktów La Chocolatiere wszystko jest łatwe.

Muffiny Brownie na 3 sposoby
Ja wole z orzechami a ja z kremem! Znacie? Dla każdego łasucha mamy jego ulubioną muffinkę. Spróbuj jakie to proste.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotowujemy żurawinę: zalewamy ją ok. 100 ml wody i gotujemy do całkowitego jej odparowania.
  2. Przygotowujemy karmelizowane orzechy i migdały: rozpuszczamy na patelni 2 łyżki cukru, dodajemy orzechy i migdały i prażymy w cukrze ok. 4 minuty na niskiej mocy, od czasu do czasu mieszając.
  3. Babeczki przyrządzamy wg instrukcji , miksując zawartość opakowania z jajami, mlekiem i olejem.
  4. Do otrzymanej masy dosypujemy ⅔  kropli czekoladowych, a całość przekładamy do foremek na babeczki.
  5. Pozostałą część kropli zalewamy 2 łyżkami mleka i rozpuszczamy, aby uzyskać polewę czekoladową.
  6. Do 4 części babeczek wkładamy żurawinę. Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut.
  7. Po wystudzeniu, część babeczek dekorujemy kremem peanut butter i migdałami, część polewą czekoladową i orzechami laskowymi, a babeczki z żurawiną możemy przybrać kwiatami.
To jak, która muffina wygrała? Z nową linią ciast La Chocolatiere zostaniesz wirtuozem wypieków w swoim domu.

Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą
Mus czekoladowy z pomarańczowym sosem to jeszcze więcej czekolady i kakao. Połączenie z gorzką pomarańczą, nadaje wytrawności, możesz poczuć się jak w eleganckiej kawiarni.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Do zimnej wody wsyp torebkę z mieszanką na sos, energicznie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Sos przelej do 4 słoiczków i wstaw do lodówki na ok. 5 minut.
  3. Do garnka wlej schłodzoną śmietankę, a następnie podgrzej.
  4. Wsyp zawartość torebki z musem, energicznie mieszaj do momentu rozpuszczenia się cząstek czekolady oraz uzyskania gładkiej konsystencji.
  5. Po zagotowaniu przelej przez sitko o drobnych oczkach, chwilę odczekaj by ostygł i wlej do słoiczków na wcześniej przygotowaną warstwę sosu.
  6. Po wystudzeniu, wstaw do lodówki na 4 godziny.
  7. Karmelizowane pomarańcze przygotuj tuż przed podaniem. Owoc pokrój w plastry.
  8. Na patelni rozpuść cukier (na palniku o małej mocy, może potrwać to ok. 7 minut, trzeba uważać, aby cukier się nie przypalił) i dodaj plastry pomarańczy, tak by słodki syrop okleił je z dwóch stron.
  9. Po 2-3 minutach zdejmij z patelni prostu do czekoladowego musu.
Smak inspirowany najlepszymi kawiarniami, nada każdemu deserowi wyjątkowego smaku. Połączenie czekolady i pomarańczy to duet idealny. Ty też możesz zostać wirtuozem deserów w swoim domu.

Mus czekoladowy z pomarańczą i tartą czekoladą
Czeka Was eleganckie przyjęcie? Wypróbujcie nasz deser – mocno czekoladowy, z tartą czekoladą i pomarańczami. Całość podana w eleganckim kieliszku. Pięknie i pysznie.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotuj mus czekoladowy.
  2. Do garnka wlej schłodzoną śmietankę, a następnie podgrzej.
  3. Wsyp zawartość torebki z musem czekoladowym, energicznie mieszaj do momentu rozpuszczenia się cząstek czekolady oraz uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Po zagotowaniu masę przelej przez sitko o drobnych oczkach i wlej do kieliszków.
  5. Po wystudzeniu, wstaw do lodówki na 4 godziny.
  6. Sos przygotuj przed samym podaniem.
  7. Do zimnej wody wsyp gotową mieszankę z sosem pomarańczowym, energicznie mieszając.
  8. Mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie wstaw do lodówki na ok. 5 minut.
  9. Przed podaniem, polej gotowy deser sosem pomarańczowym i udekoruj plastrami pomarańczy. Wierz posyp startą czekoladą.
Deser iście królewski. Mus czekoladowy, pomarańcza i starta czekolada. Poczuj się wirtuozem deserów w swoim domu.

Mus karmelowy z czekoladą i karmelizowanymi orzechami
Mus karmelowy z roztopionymi kroplami czekolady to istne szaleństwo smaków. Przekonaj się, przygotuj mus z orzechami i zaskocz rodzinę pysznym deserem.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Do garnka przełóż serek mascarpone, a następnie dolewaj małymi porcjami mleko, jednocześnie mieszając mikserem na wysokich obrotach ok. 2 min.
  2. Wysypuj powoli zawartość torebki z musem karmelowym i miksuj przez 2 minuty.
  3. Następnie przyrządź czekoladę.
  4. Do garnka wlej mleko i wsyp zawartość torebki z kropelkami czekolady.
  5. Podgrzewaj na wolnym ogniu, energicznie mieszając do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
  6. Odczekaj 10 minut, aby czekolada ostygła.
  7. Przygotuj orzechy: na patelni rozpuść cukier, następnie dodaj orzechy włoskie i orzechy nerkowca Bakalland i podgrzewaj jeszcze chwilę od czasu do czasu mieszając.
  8. Orzechy również przestudź, zanim ułożysz je na kremie.
  9. Do szklanek lub słoiczków nakładaj warstwy musu, przekładając je warstwą roztopionej czekolady (naprzemiennie 2-3 warstwy). Wierzch udekoruj karmelizowanymi orzechami.
Mocno karmelowy mus przełożony orzechami i roztopioną czekoladą. Deser mistrzów. Poczuj się jak w najlepszej cukierni i bądź wirtuozem deserów w swoim domu.

Mus karmelowy z jadalną ziemią i prażonymi migdałami
Małe porcje deserów to szał imprez. Dzięki temu możesz spróbować kilku i nie mieć wyrzutów sumienia.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotowujemy karmelizowane migdały.
  2. Na patelni, na małej mocy rozpuszczamy 2 łyżki cukru (nie mieszamy na tym etapie), dodajemy migdały i prażymy ok. 4 minuty, aż cukier oblepi ich powierzchnię, odkładamy do ostygnięcia.
  3. Ciasteczka i mak umieszczamy w moździerzu i rozdrabniamy na drobne okruszki, wsypujemy je na spód słoiczków.
  4. Następnie przyrządzamy mus wg instrukcji z opakowania: miksujemy zawartość torebki z serkiem mascarpone i mlekiem.
  5. Mus przekładamy do słoiczków na warstwę “ziemi” (można to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego bez żadnej końcówki, tak aby nie ubrudzić ścianek słoiczków).
  6. Przygotowujemy polewę, podgrzewając krople czekoladowe z dodatkiem mleka.
  7. Rozpuszczoną polewę studzimy a następnie polewamy nią mus.
  8. Na wierzchu deserków układamy chrupiące karmelizowane migdały.
Mus karmelowy w nowoczesnym podaniu to nasza propozycja na popołudnie czy imprezę. Nowe produkty z linii La Chocolatiere to mistrzowskie podejście do wykwintnych deserów w domu.

Orzechowo-zbożowe ciastka
Szybkie ciasteczka, wypełnione czekoladą do dekoracji to świetna przekąska w ciągu dnia.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Orzechy siekamy na drobne kawałki, mieszamy z musli.
  2. Na patelnię wsypujemy cukier i topimy na niskiej mocy palnika, nie mieszamy.
  3. Gdy cukier się rozpuści dodajemy miód, kawę i mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Jeśli wytrącą się kryształki, mieszamy do rozpuszczenia ich  (można dolać dodatkową łyżkę wody).
  4. Następnie na patelnię wsypujemy mieszankę orzechów i płatków, prażymy razem 2 minuty, co chwilę mieszając.
  5. Następnie masę orzechową dzielimy na 6 części i przekładamy do foremki do babeczek. 6. Dociskamy palcami, forując małe koszyczki.
  6. W międzyczasie rozpuszczamy czekoladę dekoracyjną.
  7. Do każdego z nich przekładamy łyżeczkę masła orzechowego, a następnie zalewamy rozpuszczoną czekoladą Delecta.
  8. Wierzch dekorujemy połówkami orzecha laskowego.
Małe koszyczki z musli, wypełnione po brzegi czekoladą, idealne na przekąski. Z linią produktów La Chocolatiere będziesz mistrzem w swoim domu.

Panna cotta z ciasteczkiem czekoladowym
Panna cotta w wersji z białą czekoladą i malinami. Podana na małym czekoladowym ciasteczku – poczuj się mistrzem deserów w swoim domu.
Składniki

Mus:

Ciasteczko:

  • 100 g masła
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 2 jaja
  • 100 g cukru
  • 70 g mąki
  • mała szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:
  1. Do garnka wlej schłodzoną śmietankę, a następnie podgrzej.
  2. Wsyp zawartość torebki z panna cottą, energicznie mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Po zagotowaniu przelej przez sitko o drobnych oczkach i wlej do silikonowych foremek.
  4. Po wystudzeniu, przełóż do lodówki na 4 godziny.
  5. W tym czasie przygotuj ciasto (posłuży ono do przygotowania ciasteczek pod spód panna cotty).
  6. Piekarnik nagrzej do 160ºC.
  7. Przygotuj małą prostokątną foremkę o wymiarach 21 cm x 28 cm (lub innej o takiej samej powierzchni) natłuść ją masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
  8. Masło włóż do rondla i roztop.
  9. Dodaj czekoladę połamaną na kostki i cały czas mieszając roztop.
  10. W oddzielnej misce zmiksuj jaja z cukrem. Dodaj do nich roztopioną czekoladę z masłem i ponownie zmiksuj lub wymieszaj rózgą na gładką masę.
  11. Dodaj mąkę oraz sól i zmiksuj na jednolite ciasto.
  12. Przełóż do przygotowanej blaszki, piecz ok 30 minut po czym wystudź.
  13. Wytnij  z ciasta okręgi o średnicy zbliżonej do średnicy panna cotty.
  14. Zastygniętą panna cottę wyjmij z lodówki i delikatnie wyjmij z kokilek (możesz je wcześniej na moment zamaczać w gorącej wodzie, aby łatwiej odeszły).
  15. Przed podaniem przygotuj sos dodając do niego 125 ml  zimnej wody. Do płynu wsyp gotową mieszankę z sosem malinowym, energicznie mieszając.
  16. Mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, nałóż na każdy deser i udekoruj maliną.
La Panna Cotta z linii La Chocolatiere – zabierz swoich domowników w podroż z najlepszym deserem na świecie. Poczuj się jak mistrz deserów.  

Panna cotta z kroplą prosecco i kolorowymi malinami
Inspiruj się włoskimi smakami i stwórz elegancki deser jak z najlepszej kawiarni!
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. 4 szklanki ustawiamy tak, by stabilnie stały w pozycji pochylonej (np. na tacce z wysokim rantem).
  2. Do garnka wlewamy schłodzoną śmietankę, a następnie ją podgrzewamy.
  3. Wsypujemy zawartość torebki z panna cottą, energicznie mieszając do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Po zagotowaniu przelewamy przez sitko o drobnych oczkach i wlewamy do przygotowanych szklanek. Poziom płynu będzie nachylony w stosunku do dna szklanek – chcemy, aby zastygł w taki sposób.
  5. Po wystudzeniu przekładamy delikatnie tackę ze szklankami do lodówki na 4 godziny.
  6. Przed podaniem przygotowujemy sos, łączymy 50 ml prosecco i 75 ml zimnej wody.
  7. Do płynu wsypujemy gotową mieszankę z sosem, energicznie mieszając.
  8. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
  9. Nakładamy na zastygniętą panna cottę, a następnie wstawiamy do lodówki na ok. 5 minut.
  10. Schłodzony deser przed podaniem dekorujemy garścią kolorowych malin i świeżą miętą.
Linia La Chocolatiere to inspiracja z najlepszych kawiarni. Małe porcje, które pozwolą na chwilę przyjemności. Spróbuj, jakie to proste i pyszne!

Rurki z kremem peanut butter
Któż nie lubi rurek? Chyba nie ma takiej osoby. My polecamy rurki ze smakiem roku z kremem peanut butter. Nowoczesność z tradycją musi smakować nieziemsko.
Składniki

ciasto:

  • 125 g mąki pszennej
  • ¼ szklanki kwaśnej śmietany 18% tł.
  • 80 g zimnego masła
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • łyżka stopionego masła do posmarowania rurek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego Delecta

krem:


PRZYGOTOWANIE:
  1. Nagrzej piekarnik do temperatury 200ºC (bez termoobiegu).
  2. Połącz wszystkie składniki na ciasto i wyrób do uzyskania jednolitej masy.
  3. Rozwałkuj ciasto i podziel na cienkie paski, ok. 5 cm.
  4. Każdy pasek nawijamy na osobną rurkę cukierniczą.
  5. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem, posmaruj ciasto odrobiną stopionego masła i posyp cukrem trzcinowym.
  6. Piecz około 15 minut.
  7. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  8. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  9. Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem napełnij rurki za pomocą szprycy.
Z nową linią La Chocolatiere zaczarujesz swoje tradycyjne desery i sprawisz, że Twoi bliscy poczują się jak w eleganckiej kawiarni.  

Torcik czekoladowo-wiśniowy
Mini czekoladowe ciasteczka z kremem brownie z nutą trufli – smak jak z najlepszej cukierni. Jedna porcja będzie za mało, obiecujemy.
Składniki

ciasto:

krem:

przełożenie:


PRZYGOTOWANIE:
  1. W misce umieść razem sypkie składniki: mąkę, kakao, sodę i proszek i dokładnie wymieszaj.
  2. Do małego garnka wlej szklankę mleka, dodaj 250 g masła.
  3. Rondelek z masłem i mlekiem podgrzewaj na małej mocy, aż masło roztopi się w mleku. 4. Dodaj do rondelka pokruszoną gorzką czekoladę. Całość mieszaj powoli za pomocą łyżki, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
  4. Rondelek z płynem czekoladowym odstaw do przestudzenia.
  5. W tym czasie w dużej misce umieść szklankę drobnego cukru i wbij pięć średniej wielkości jajek, po czym ubij je mikserem na najwyższych obrotach przez minimum cztery minuty, aż masa stanie się puszysta. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić.
  6. Do masy jajecznej wlej przestudzony płyn czekoladowy. Wlewaj płyn cienką strużką, stale mieszając lub miksując na najniższych obrotach.
  7. Na koniec wsyp mieszankę pozostałych sypkich składników i powoli wymieszaj ciasto trzepaczką.
  8. Ciasto przełóż do prostokątnej formy wyłożonej papierem (o wym. 23x30cm).
  9. Formę z ciastem umieść w piekarniku nagrzanym do 175 ºC (grzanie góra/dół). Wybierz środkową półkę.
  10. Ciasto piecz przez 50 minut.
  11. Po upieczeniu zostaw je jeszcze na 5 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, po czym wyjmij i wystudź. Wystudzone pokrój na 2 blaty.
  12. Przygotuj krem czekoladowe brownie, miksując zawartość dwóch opakowań ze schłodzoną śmietanką i mlekiem.
  13. Na dolny blat ciasta nałóż grubą warstwę kremu, dokładnie wyrównaj, a na nią warstwę konfitury.
  14. Następnie połóż drugi blat ciasta i kolejną warstwę kremu, ponownie wyrównaj i  na nią wysyp wiórki kokosowe.
  15. Ciasto odłóż do schłodzenia na 15-20 minut.
  16. W tym czasie przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z dodatkiem masła i śmietanki. Dobrze wymieszaj.
  17. Schłodzone ciasto oblej polewą, a gdy zastygnie pokrój na prostokątne kawałki, każdorazowo polewając nóż gorącą wodą - zapewni to idealnie równą krawędź.
  18. Na każdym kawałku zrób dekorację z malin i orzeszków pinii.
La ciasto z kremem la brownie z nutą trufli to iście królewski deser. Zaskocz swoją rodzinę produktami z nowej linii La Chocolatiere i przygotuj mistrzowski deser.  

Tort bomba czekoladowa
Pyszny biszkopt, mocno czekoladowy krem brownie i dużo słodyczy. Teraz tylko zebrać grono przyjaciół i miłe popołudnie gwarantowane. Przygotowanie biszkoptu:
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Do wysokiej miski wsypujemy zawartość opakowania z mieszanką do wypieku biszkoptu, dodajemy jajka, wodę i kakao, miksujemy na najwyższych obrotach ok. 4 minuty.
  2. Pieczemy ok. 45 minut w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, w temperaturze 180°C.
  3. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy poziomo na 4 blaty.
  4. Przed przełożeniem tortu kremem każdy blat nasączamy naparem posłodzonej kawy. Kawowy poncz można też wzbogacić alkoholem.
Przygotowanie kremu:
  1. Zawartość opakowania z kremem miksujemy z zimnym mlekiem i śmietanką.
  2. Kremem smarujemy pierwszy blat biszkoptu, kładziemy na nim drugi. Czynność tę powtarzamy dla każdego z blatów.
  3. Dekorujemy kremem również tort na zewnątrz – tylko boki. Na górę wylewamy czekoladę dekoracyjną Delecta.
  4. Na wierzchu i bokach tortu układamy dowolne słodycze czekoladowe oraz orzechy laskowe Bakalland.
Czekoladowy biszkopt, czekoladowy krem z nutą trufli i czekoladowe ciasteczka, wafelki oraz cukierki to prawdziwa czekoladowa bomba. Dzięki słodyczy nowej linii La Chocolatiere poczujesz się jak w najlepszej kawiarni.

Tort makowy z kremem peanut butter
Pyszny makowy tort, przełożony kremem peanut butter z nowej linii La Chocolatiere. To jest magia smaków!
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Mak przełóż do rondla, zalej mlekiem, zagotuj, zostaw na noc tak, żeby dobrze odcedzić.
  2. Mak zmiel dwukrotnie.
  3. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij.
  4. W misce miksera umieść miękkie masło, żółtka i cukier, miksuj na puszystą masę.
  5. Dodaj surową kaszę, proszek do pieczenia, jabłka i mak, dokładnie wymieszaj.
  6. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj.
  7. Ciasto przełóż do formy o średnicy 25 cm. Piecz godzinę w temp. 180ºC.
  8. Po upieczeniu wystudź, po czym przekrój na 3 blaty.
  9. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  10. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  11. Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem przełóż każdy z blatów tortu. Udekoruj również wierzch tortu. Gotowy tort możesz posypać ziarenkami maku i orzeszkami ziemnymi.
Makowa królowa z jabłkami i kremem peanut butter z nowej linii La Chocolatiere. Przenieś się w swoje wymarzone miejsce i delektuj się pysznym tortem makowym.

Tort z czekoladowym drippem
Piękny tort idealny na prezent czy rodzinna imprezę. Spróbuj jakie to proste.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotowujemy biszkopt: tortownicę o średnicy 22 cm, wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Oddzielamy żółtka od białek.
  3. Białka miksujemy na największych obrotach, stopniowo dodając cukier do momentu całkowitego ubicia.
  4. Do piany dodajemy żółtka i mieszamy na najmniejszych obrotach miksera.
  5. Obie mąki łączymy i przesiewamy razem, po czym dodajemy do wcześniej przygotowanej masy.
  6. Całość mieszamy szpatułką i przekładamy do tortownicy.
  7. Wypiekamy w temperaturze 160°C przez 40 min.
  8. Przygotowujemy krem: W misce łączymy przy pomocy miksera mascarpone, śmietankę i cukier migdałowy do momentu otrzymania jednolitej i gęstej masy.
  9. Ostudzony biszkopt dzielimy na 3 części przy pomocy noża do chleba, nasączamy sokiem pomarańczowym i przekładamy kremem.
  10. Boki delikatnie przecieramy nożem, aby uwidocznić blaty biszkoptu.
  11. Nie pokrywamy kremem górnej części tortu.
  12. Przełożony kremem tort wkładamy na 30 min do lodówki.
  13. Polewę czekoladową wkładamy do gorącej, ale nie wrzącej wody i rozpuszczamy.
  14. 14. Odcinamy róg opakowania i tworzymy na schłodzonym torcie dripp.
  15. Dekorujemy świeżymi owocami.
Czekolada do dekoracji to jedyna na rynku polewa do dekoracji tortów. Idealnie wykonasz dripp, rodzina będzie zaskoczona idealnym wykończeniem tortu.

Tort z muffin Brownie
Muffinka to czy tort? Dla każdego coś smacznego. Spróbuj przygotować muffinki z pysznym musem karmelowym. To bardzo proste.
Składniki

PRZYGOTOWANIE:
  1. Muffiny brownie przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu, miksując zawartość torebki z jajami, mlekiem i olejem.
  2. Do otrzymanej masy wsypujemy 2/3 kropli czekoladowych, całość przekładamy do foremek i posypujemy pozostałymi kropelkami.
  3. Wypiekamy 20 min. w temperaturze 180°C.
  4. Po ostudzeniu przekrój w poprzek, tuż przy papilotce.
  5. Mus karmelowy przygotuj wg instrukcji, mieszając powoli mascarpone z mlekiem i dodając zawartość torebki musu karmelowego Delecta.
  6. Przy pomocy cukierniczej szprycy, przełóż muffinki musem i czekoladowymi słodyczami.
  7. Przygotowane babeczki ułóż na paterze, tworząc stożek i udekoruj owocami oraz pralinami.
 Mała muffina a tyle radości. Przełożona pysznym kremem z musu karmelowego, owocami to nasza propozycja na mistrzowskie desery z linią produktów La Chocolatiere w Twoim domu.

Tort z Wieżą Eiffla
Czeka Cię impreza i nie masz pomysłu na tort? Sprawdź nasz przepis na piękny, pyszny i efektowny tort.
Składniki
  • 2 opakowania Kremu smak irish cream Delecta
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 100 ml mleka
  • 5 jaj
  • ¾ szklanki mąki pszennej
  • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
  • ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków
  • Pół słoiczka domowej konfitury
  • 125 ml soku pomarańczowego
  • Łyżeczka gorzkiego kakao
  • Dodatkowo: szablon do dekoracji tortu

PRZYGOTOWANIE:
  1. Przygotowujemy biszkopt: tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Oddzielamy żółtka od białek. Białka miksujemy na największych obrotach, stopniowo dodając cukier do momentu całkowitego ubicia.
  3. Do piany dodajemy żółtka i mieszamy na najmniejszych obrotach miksera.
  4. Obie mąki łączymy i przesiewamy razem, po czym dodajemy do wcześniej przygotowanej masy.
  5. Całość mieszamy szpatułką i przekładamy do tortownicy.
  6. Wypiekamy w temperaturze 160°C przez 40 min.
  7. Krem irish cream przygotowujemy wg instrukcji z opakowania, pamiętając o podwojeniu ilości ze względu na dwa użyte opakowania.
  8. Ostudzony biszkopt dzielimy na 2 części przy pomocy noża do chleba, nasączamy sokiem pomarańczowym.
  9. Przekładamy konfiturą i kremem irish cream.
  10. Całość pokrywamy resztą kremu, wyrównujemy i chłodzimy przez 1 h.
  11. Przy pomocy wcześniej przygotowanego szablonu, dekorujemy schłodzony tort tuż przed podaniem.
 Voila i mamy tort rodem z ekskluzywnej cukierni. Z linia produktów La chocolatiere wszystko jest możliwe.

Delecta
KONKURS

Nagrody Nagrody
Weź udział