fbpx
Zasypany budyń - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Zasypany budyń
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 3
czas przygotowania: 20

Składniki

Budyń:Dekoracja:

Przygotowanie

Jak poprawić sobie humor w chłodne, jesienne popołudnia? Książką i pysznym deserem!

  1. Budyń mieszamy w 1 szklance mleka, z 3 łyżeczkami cukru, a pozostałą ilość mleka gotujemy z cukrem.
  2. Zagotowane mleko odstawiamy na chwilę z ognia i wlewamy do niego rozmieszany budyń. Całość chwilę gotujemy, ciągle mieszając.
  3. Gotowy budyń wlewamy do 4 salaterek.
  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  5. Owoce kroimy w duże plastry lub dużą kostkę i każdą cząstkę obtaczamy w czekoladzie.
  6. Owoce w czekoladzie układamy na wierzchu budyniu, a wierzch dekorujemy płatkami czekoladowymi i pikiem.

Teraz tylko pozostało wybrać odpowiednią książkę z półki. Smacznego!

Zasypany budyń

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+