fbpx
Racuchy drożdżowe z malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Racuchy drożdżowe z malinami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Dekoracja:

Przygotowanie

Pamiętacie z dzieciństwa te leniwe, letnie poranki, kiedy słońce wpadało zza okna i zwiastowało nowy dzień harców, biegania po lesie i tropienia przygód na wakacjach u dziadków? Znamy przepis, który przypomni Wam ich smak.

  1. Mąkę mieszamy z drożdżami, sodą, solą i cukrem, a następnie dodajemy jajko i mleko.
  2. Mikserem z końcówką rózgi mieszamy ciasto, pod koniec mieszania dodajemy maliny.
  3. Odstawiamy ciasto na 30 minut do wyrośnięcia.
  4. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i odstawiamy do wystudzenia.
  5. Przygotowujemy miskę z gorącą wodą.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej.
  7. Łyżkę, którą będziemy nabierać ciasto najpierw moczymy w gorącej wodzie, a następnie nabieramy ciasto i formujemy na patelni placki.
  8. Placki smażymy z obu stron do momentu, aż będą rumiane.
  9. Upieczone racuchy polewamy miodem, posypujemy prażonymi migdałami i świeżymi malinami.
  10. Dekorujemy pikiem.

Smacznego!

Racuchy drożdżowe z malinami - Delektujemy.pl

Racuchy drożdżowe z malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Sylwia

06-07-2023

Ocena:

Bardzo łatwe do zrobienia i pyszne. Polecam!

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+