fbpx
Krem kakaowy z suszonych śliwek i daktyli - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krem kakaowy z suszonych śliwek i daktyli
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 15

Składniki

Na krem:

Przygotowanie

Przetwory to nie tylko konfitury - dzisiaj proponujemy krem kakaowy z suszonych owoców, który przyda się w każdym domu.

  1. Śliwki i daktyle moczymy w wodzie przez 4 godziny.
  2. Następnie odcedzamy i blendujemy z dodatkiem kakao, masła orzechowego i mleka.
  3. Krem przechowujemy w słoiku.

Krem świetnie nadaje się do przekładania kruchych ciasteczek, ale także jako dodatek do tostów czy na słodkie śniadanie. Mniam!

Krem kakaowy z suszonych śliwek i daktyli

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+