fbpx
Konfitura z suszonej żurawiny z chili - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Konfitura z suszonej żurawiny z chili
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 15

Składniki

Na konfiturę:

Przygotowanie

Chili na słodko? Tak - idealnie sprawdzi się jako dodatek do słodkiego dżemu, który z powodzeniem możemy wykorzystać do wypieków czy słodkiego śniadania.

  1. Żurawinę umieszczamy w miseczce i zalewamy ją sokiem pomarańczowym, a następnie pozostawiamy na 5 godzin.
  2. Po tym czasie żurawinę z dodatkiem soku gotujemy z dodatkiem rozgniecionych papryczek chili do momentu, aż sok odparuje.
  3. Na końcu do owoców dodajemy Dżemix i gotujemy przez 2 minuty, ciągle mieszając.
  4. Gorącą konfiturę umieszczamy w słoiku.

Chili dodaje żurawiny ostrości, ale jednocześnie podkreśla jej słodki smak. To jeden z najbardziej udanych duetów w konfiturze!

Konfitura z suszonej żurawiny z chili

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+