fbpx
Ciasto
Autor: delektujemy
Ciasto "Chatka baby jagi"
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

Nietypowa forma? Chatka baby jagi spodoba się dzieciom. Na pewno chętnie pomogą też w jej przygotowaniu!

  1. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, jednak w zmniejszonej ilości wody (350 ml).
  2. Kiedy będzie klarowna, przekładamy ją do niewysokiej, płaskiej formy i odkładamy do stężenia.
  3. Gotową galaretkę tniemy na paski.
  4. 15 herbatników układamy na folii aluminiowej, aby powstał prostokąt o boku 3 na 5.
  5. Sernik przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu i wykładamy połowę masy na herbatniki.
  6. Krem przykrywamy drugą warstwą ciastek i wykładamy resztę masy, a na środku dokładamy pasek z galaretki.
  7. Ze składników formujemy domek o prostokątnym przekroju. Aby przybliżyć, jak ma wyglądać składanie ciasta - odsyłamy do przepisu krok po kroku.
  8. Polewę rozpuszczamy w gorącej wodzie i polewamy domek.
  9. Całość odkładamy do lodówki na 2 godziny.
  10. Przed podaniem kroimy na plastry i dekorujemy pikiem.

Zastanawiacie się co zrobić z pozostałą galaretką? Możecie pociąć ją w kostkę i obtoczyć w posypkach Decorada, jak w tym przepisie. Ucieszą się z niej niecierpliwe łasuchy, czekające na "chatkę baby jagi".

Ciasto "Chatka baby jagi"

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+