fbpx
Beziki z jeżynami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Beziki z jeżynami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 180

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 140-150ºC (bez termoobiegu). Bezę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

KROK 2 - Na blasze wykładamy papier do pieczenia i rysujemy okręgi o średnicy około 8 cm.

KROK 3 - Masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papierze koła we wskazanych przez okręgi miejscach.

KROK 4 - Brzegi powstałych kół wykańczamy wysokim rantem.

KROK 5 - Bezy pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 60 minut, a następnie wyłączamy piekarnik i suszymy przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40−50 minut.

KROK 6 - Budyń gotujemy w mleku wymieszanym ze śmietanką, a następnie odstawiamy go do wystudzenia.

KROK 7 - Schłodzony budyń miksujemy na wysokich obrotach, aby jego konsystencja zyskała puszystości i odstawiamy go do lodówki.

KROK 8 - Upieczone bezy wypełniamy kremem, dekorujemy świeżymi jeżynami i ulubioną posypką oraz pikiem.

KROK 9 - Przed podaniem wstawiamy beziki do lodówki na 45 minut.

Beziki z jeżynami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+