fbpx
Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 30

Składniki

Nadzienie:

Przygotowanie

Zupełnie nowe spojrzenie na budyń z kajmakową nutą i dodatkiem ananasa. Wystarczy jeden pucharek i można przepaść. :)

  1. Budyń przyrządzamy według przepisu z opakowania, dodając do niego 400 ml mleka i rezygnując z cukru.
  2. Gotowy budyń mieszamy z połową puszki masy krówkowej Bakalland i odstawiamy do wystudzenia.
  3. Plastry ananasa smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem suszonej żurawiny.
  4. W pucharkach umieszczamy warstwowo budyń na zmianę z kawałkami pokrojonego ananasa.
  5. Podajemy na ciepło lub na zimno udekorowany pikiem.

Taki deser dodaje energii w pochmurne dni! Jesienne wieczory dzięki niemu niestraszne :)

Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+